OMAKASE TADIM MENÜSÜ
Sankai By Nagaya, toprak ve denizden günlük lezzetlerle hazırlanan 2 mevsimlik tadım menüsü sunar. Sankai Sushi daha çok sushi odaklı bir menüyken Nagaya Signature ise kaiseki mutfağının hikayesini anlatıyor. En yeni yaz menüsünü keşfetmek için aşağıdaki seçeneklere tıklayın. Rezervasyonunuz iki tadım menümüzden birini kapsamaktadır. Aynı rezervasyona sahip tüm misafirlere, rezervasyon sırasında seçilen tadım menü servis edilmektedir.
BMW i7 İLE TRANSFER AYRICALIĞI
Sankai by Nagaya misafirlerinin kullanımına özel BMW i7 ile transfer hizmetimiz ile akşam yemeğinize kusursuz bir başlangıç yapın. Tamamen elektrikli BMW i7 ile Sankai by Nagaya’ya gidiş veya dönüşünüzde özel şoför hizmetimizden yararlanmak için rezervasyon sırasında bilgi verebilirsiniz. Sürdürülebilirlik felsefemiz doğrultusunda çevreye de duyarlı ve keyifli bir yolculuk sizleri bekliyor.
HAKKIMIZDA
Michelin Yıldızlı restoran Sankai by Nagaya, 3 ayrı Michelin Yıldızlı restorana sahip Şef Yoshizumi Nagaya ortaklığıyla açılmış 24 oturumlu bir omakase restoranı. Sankai by Nagaya çok kısa bir süre önce Türkiye’de ilki gerçekleştirilen dünyanın en önemli rehberlerinden Gault & Millau’da 3 şapka ile ödüllendirildi. Dünyaca ünlü mimar Mahmut Anlar’ın ortağı olduğu Geo-ID tarafından tasarlanan Sankai, misafirlerini sofistike bir Japon evi atmosferiyle karşılıyor.
Master şef Nagaya’nın önderliğinde ve ona eşlik eden edo-mae sushi şefi Hiroko Shibata ile Sankai, Japon mutfağını derinlemesine keşfedeceğiniz bir deneyim sunuyor. Farklı duyulara hitap eden sanat eseri niteliğindeki tabaklarıyla geleneksel Edomae tarzı sushi ve Kaiseki mutfağını bir araya getiriyor ve bu damak yolculuğunu kusursuz misafirperverlik anlayışı “omotenashi” ile sunuyor.
Edomae sushi, eski adıyla Edo Körfezi olarak bilinen Tokyo Körfezi’nde yakalanan balıklarla yapılan nigiri sushi anlamına gelir. O dönemde buzdolapları ve gerekli ulaşım koşulları olmadığı için yanlızca yerel sularda bulunan balıklar kullanılıyordu.
Öte yandan Kaiseki mutfağı ise mevsimlik ve taze malzemelerle yapılan, geleneksel değerleri bir araya getiren aşamalı bir servis biçimi. Uyum, denge ve zanaatkarlık.
Michelin yıldızlı restoran Sankai by Nagaya, Boğaz’ın kalbi Bebek’te sizleri karşılıyor.
Yoshızumı Nagaya
Gifu Japonya’da doğan Yoshizumi Nagaya, geleneksel ve çağdaş Japon mutfağı sanatını ünlü Japon ustalardan öğrendi. 2000 yılında Düsseldorf’a taşınan Nagaya, birkaç sene içerisinde Japon sadeliğini Avrupa’nın lüks mutfak kültürüyle buluşturan ilk Michelin yıldızlı restoranı “Nagaya”yı açtı. “Nagaya”nın başarısının ardından, “köklerine dönüş” olarak tanımladığı geleneksel omakase restoranı “Yoshi by Nagaya” ile ikinci Michelin yıldızını aldı. 2023 yılında Nagaya, Sankai by Nagaya restoranı ile 3. Michelin yıldızını aldı.
Nagaya kendi sözleriyle “Türkiye’de ve İstanbul’da çok farklı yerleri gezdim ve insanlardan inanılmaz bir enerji aldım. Keşfettiğim çok çeşitli deniz ürünleriyle Türkiye’de çok büyük bir potansiyel olduğunu gördüm. Artık Türkiye’nin büyüsüne kapılmıştım.” diye betimliyor.
Nagaya’nın Türkiye’deki ilk restoranı SANKAI; sezonluk lokal deniz ürünlerini, Nagaya’nın 30 senelik Japon mutfağı bilgeliğiyle bir araya getirerek Japonya’nın hikayesini anlatan bir konsept. Farklı tat ve duyularla sizi Japonya’ya götürecek unutulmaz bir gastronomi deneyimi için Nagaya’nın şef masasında yerinizi alın.
Hıroko Shıbata
Hiroko Shibata, yerel balıklarla geleneksel Japon sushi’si yapan bir Edo-mae sushi shokunin’dir. Daha öncesinde ise Japonya’nın deniz öz savunma kuvvetlerinde, hava öz savunma kuvvetlerinde ve polis olarak görev alan Hiroko, bu sayede Japonya’yı boydan boya gezdi. Bu seyahatler sırasında çeşitli yerel mutfakları birinci elden öğrenmiş ancak her yerde öne çıkan bir yemek türü olmuş: Sushi. Sushi’yi “gittiğim her yerde ruhumu rahatlatan bir yemek” olarak tanımlıyor. Bu aynı zamanda bir sushi shokunin olma ilhamının da temeli. Bir kadın sushi shokunin çok nadir görülür ve zor çalışma koşulları nedeniyle genellikle erkek işi olarak bilinir. Hiroko, daha önce zor bir işi olduğundan bu cinsiyet önyargılı zorluklarla doğrudan yüzleşerek Ginza’daki prestijli restoranlarda, Tokyo’da lüks yolcu gemisinde ve lüks otellerde çalışma şansını yakaladı. Japonya’daki başarılı gastronomi kariyerinin ardından Sankai’da Japon mutfağı kültürüyle ilgili derin bilgi birikimini, mevsimin taze Türk deniz ürünleriyle birleştirmek için şimdi İstanbul’da.
CREATING SANKAI
Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:34,
34342 Beşiktaş İstanbul
(Bebek Hotel by The Stay)
For Reservation: [email protected]
For Any Other Inquiries: [email protected]
+90 532 379 1997